Mitä tehdä Tampereella?

Mitä tehdä Tampereella?

Suomi tunnetaan kauniista luonnostaan, mutta myös sen kaupungeista löytyy loputtomasti nähtävää ja koettavaa. Eräs kiehtovimmista on Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki Tampere, joka vetää ihmisiä puoleensa asumaan, opiskelemaan ja vierailemaan. Kaupungin aktiviteetit kattavat kaiken historiallisista kohteista huikeisiin luontonähtävyyksiin ja upeisiin puistoihin. Mutta mitä Tampereella voi tehdä? Tässä artikkelissa esittelemme parhaita vinkkejä Tampereen vierailulle.

Tampereen luontokohteet ja puistot

Tampere on monipuolinen luontokohde, josta löytyy niin puistoja, retkeilyreittejä kuin luonnonsuojelualueitakin. Vierailijalle suosittelemme päiväretkeä Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle Aitolahteen, josta löytyy opastettuja luontopolkuja, pitkospuita ja nuotiopaikkoja. Samoin kannattaa vierailla vuonna 1993 perustetulla Pyynikin luonnonsuojelualueella, josta löytyy kauniita harjumaisemia sekä hiihtolatuja ja pyöräilyreittejä.

Kämmenniemen kaupunginosassa sijaitseva Aunessilta on myös näkemisen arvoinen; sillan alla virtaa kaunis Paarlahti, eteläisen Suomen ainoa vuono. Päiväretki Hervannan paratiisiin Suolijärvelle tarjoaa 4,5 kilometrin pituisen luontopolun.

Hatanpään arboretum ja sen maankuulu ruusutarha on ehdoton käyntikohde, kun mietit mitä tehdä Tampereella etenkin kesäaikaan. Alueelle on vapaa pääsy.

Tammerkosken maisemat ovat kauniita ja historiallisesti arvokkaita. Kosken vieressä kohoavat punatiiliset tehdasrakennukset luovat omaleimaisen ilmeen ja ympäristössä voit ihailla rantamaisemia.

Lapsiperheille sopivat aktiviteetit

Tampere tarjoaa myös paljon tekemistä lapsiperheille. Kirsi Kunnaksen runoihin perustuva Tiitiäisen satupuisto on yksi Tampereen rakastetuimmista käyntikohteista. Satupuiston lisäksi Pikku Kakkosen leikkipuisto on varmasti perheen pienimpien suosikki. Se sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Koskipuistossa.

Suosittu Sorsapuisto tarjoaa päiväretken mahdollisuuden. Puistossa on paljon nähtävää, mutta sen ehdottomasti herttaisin yksityiskohta on pieni Muumipeikko-patsas. Saatatko löytää sen?

Kulttuurin ystäville

Tampereen kulttuuritarjonta on laaja ja monipuolinen. Vieraile Koveron perinnetilalla Seitsemisen kansallispuiston luontopolkujen äärellä. Täällä voit tutustua viime vuosisadan alun elämänmenoon ja perinteiseen kulttuurimaisemaan.

Muumimuseo, joka sijaitsee Tamperetalossa, on myös ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Tampereen Kauppahalli tarjoaa niin herkullista ruokaa kuin matkamuistoja, tekeehän ostokset täällä ja nauti samalla kauniista ympäristöstä.

Parhaat nähtävyydet

Tampereella on monia merkittäviä nähtävyyksiä. Näistä mainittakoon esimerkiksi Särkänniemen huvipuisto, joka on yksi Tampereen tunnetuimpia kohteita. Lapsiperheiden suosikkikohde tarjoaa hauskoja laitteita ja mukavaa yhdessäoloa.

Näsinneula on Tampereen ikoninen maamerkki, jonka huipulta avautuvat upeat näkymät jokaiseen suuntaan. Tornissa sijaitsee ravintola Näsinneula, jossa voit nauttia korkeatasoisen aterian.

Tamperelaiset tunnetaan myös kylpylöiden ystävinä, eikä kaupungissa vierailu olisi täydellinen ilman saunakokemusta. Tampereesta löytyy enemmän yleisiä saunoja kuin mistään muualta maailmassa, joten se on oiva paikka tutustua suomalaiseen saunakulttuuriin.

Kuten näkyy, Tampereella on paljon tekemistä ja nähtävää. Valitsetpa sitten luontokohteita, perheaktiviteetteja tai kulttuurikokemuksia, Tampere tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia uusiin elämyksiin. Lopuksi, älä unohda pysähtyä yhteen monista kukkakaupoista Tamperella – kukat voivat olla täydellinen tapa muistaa vierailuasi kauniissa sisämaakaupungissa!

Saatat pitää myös näistä