Vinkit pelikoneen hankintaan

Vinkit pelikoneen hankintaan

Pelaaminen on tällä hetkellä hyvin suosittu ajanvietteen muoto. Moni pelaa omaksi huvikseen, kun taas toiset lisäksi myös striimaavat omaa pelaamistaan. Striimien katselemisen myötä voi myös löytää kiinnostavia pelejä, joita kokeilla. Tällaisista peleistä voi hyvinkin tulla omia suosikkipelejä.

Mutta mitä, jos et omista vielä mitään pelikonetta? Pelikonsoleita on riittämiin, mutta jos haluat pelata ehdottomasti tietokoneella, ei kannata hankkia mitä tahansa konetta. Vääränlaisen tietokoneen hankkiminen saattaa johtaa hermoja koetteleviin tilanteisiin, jossa peli alkaakin takkuilemaan tai et näe grafiikkaa oikein.

Tässä siis vinkkimme juuri omiin tarpeisiisi sopivan pelikoneen hankintaan. Kun otat seuraavat asiat mietintään, pelaaminen tulee sujumaan mahdollisimman vaivattomasti. Kun mietit mm. alla olevat asiat valmiiksi, ei sinun tarvitse kärsiä ylikuumenevasta tietokoneesta.

Mieti koneen käyttötarkoitus

Tietokonetta valitessa kannattaa ensin miettiä, mihin tulet konetta käyttämään. Tuleeko se vain pelikäyttöön vai aiotko käyttää sitä muuhunkin. Yleensä millä tahansa koneela pystyy pelaamaan nettiselaimessa toimivia pelejä. Rahapelejä voi selailla esimerkiksi osoitteessa nopeat-kasinot.org. Lisäksi muunlaisia pelejä löytyy runsaasti eri sivustoilta. Muistathan hyvän virustorjunnan pelatessasi nettipelejä.

Se, onko tarkoituksesi pelata kevyitä ajanvietepelejä vai raskaampia, korkean grafiikan isoja pelejä, määrittelee pitkälti, millainen tietokoneen kannattaa olla. Jos pelaat raskaita pelejä, pelikoneesi tarvitsee rittävästi suorituskykyä. Voit tarkistaa pelaamasi pelin laitteistovaatimuksista, mikä ovat minimivaatimukset. Muut ominaisuudet liittyvät grafiikan ja äänten toistamiseen. Jos et tiedä tietokoneen ominaisuuksista mielestäsi riittävästi, voit pyytää apua tietokonemyyjältä. He auttavat sinua valitsemaan tarpeeksi tehokkaan koneen.

Tehokas jäähdytysjärjestelmä on tärkeässä osassa. Moni varmasti muistaa edellisvuosikymmenien hurisevat, kuumana käyvät tietokoneet. Kun tietokone alkoi kuumentumaan liikaa, oli aika pitää taukoa pelaamisesta. Nykyään tällaista ei tarvitse enää kokea, sillä teknologian kehittymisen myötä markkinoilla on paljon tehokkaita jäähdytysjärjestelmiä, joiden avulla tietokoneet pysyvät mukavan viileinä käytön aikana. Tietokoneiden jäähdytyksestä pitävät huolen esimerkiksi tuuletin tai nestejäähdytys.

Koneen valinnassa kannattaa muuten käyttää hyödyksi myös muiden asiakkaiden kokemuksia. Toki niiden lukemisessa kannattaa kiinnittää huomiota myös asiakkaiden omaan osaamiseen, sillä toisinaan heikko osaaminen voi johtaa ongelmiin käytön kanssa. Muuten kokemuksia lukemalla voi saada tietoa esimerkiksi sitä, onko tietty tietokone ollut jatkuvasti taipuvainen ongelmiin.

Mieti budjettiasi

Budjetti on oleellinen osa pelikoneen valinnassa. Tietokoneiden hinta voi nimittäin olla mitä tahansa. Kaikkein innokkaimmat tietokoneharrastajat laittavat laitteisiinsa rahaa satoja tai tuhansia euroja, ellei enemmänkin. Niinpä onkin hyvä tietää, mikä on se oma yläraja.

Hyvin tehokkaitakin tietokoneita on saatavilla edullisesti käytettynä. Tällaisia löytyy esimerkiksi sellaisilta, jotka ovat halunneet ostaa itselleen vieläkin tehokkaammat laitteet. Moni käytetty tietokone on kuitenkin edelleen erittäin käyttökelpoinen. Tietokoneissa on myös se hyvä puoli, että niiden yksittäisiä osia voi vaihtaa.

Jos haluat ostaa uuden tietokoneen, kannattaa tehdä huolellista hintavertailua. Netistä löytyy vertailusivustoja, mutta voit suorittaa vertailua myös itseksesi käymällä läpi eri verkkokauppojen tuotteita. Kun olet löytänyt sopivan hintaluokan koneita, vertaile vielä niiden ominaisuuksia keskenään. Jos esimerkiksi löydät kaksi samanhintaista konetta, mutta josta toisessa on esimerkiksi huomattavasti enemmän muistia tai tallennustilaa, kannattaa luonnollisesti valita se, joka tarjoaa paremmat ominaisuudet. Kannattaa myös miettiä, voisitko maksaa esimerkiksi muutaman kympin enemmän saadaksesi huomattavan paremmat ominaisuudet.

Jos ostat pelikoneen uutena, kannattaa huomioda, että siinä on yleensä aina takuu. Saat tiedot koneen takuusta myyjältä. Takuu tulee tarpeeseen, jos kohtaat tietokoneen kanssa ongelmia.

Hyvä kone pyörittää mitä tahansa tarvitsemaasi peliä

Kun olet löytänyt hyvän koneen, palvelee se sinua todenäköisesti seuraavat vuodet. Pöytäkoneiden kanssa kannattaa pitää huoli koneen kunnossapidosta eli pidä huoli, että se pysyy pölyttömänä ja puhtaana. Eläintaloudessa ei siis kannata säilyttää pöytäkonetta lattialla, vaan paikassa, jossa sen sisään ei pääse esimerkiksi kissan- tai koirankarvoja.

Kun pidät koneestasi mahdollisimman hyvää huolta, se toimii mahdollisimman hyvin, mahdollisimman pitkään. Ja mikäli huollon tarvetta ilmenee, usein riittää, että koneesta vaihtaa yhden osan. Tämä ei tosin päde kannettaviin tietokoneisiin. Pöytäkoneessa käytännössä kaikki osat ovat täysin vaihdettavissa.

Hyvän koneen kanssa on mukava pelailla ja sillä hoituu tarvittaessa kaikki muukin asiointi, jota sinun täytyy hoitaa netin kautta. Voit siis hoitaa laskujenmaksun, erilaisten tilausten teon jne pöytäkoneellasi.

Saatat pitää myös näistä